Micul Titulescu Marele Gafeur

ponta

VVP, căci despre el este vorba, zici că s-a înscris cu o foarte serioasă candidatură în Guinness World Records la secţiunea Prim Ministrul cu cele mai multe gafe într-o treime de mandat.  Bineînţeles că o asemenea secţiune în Cartea Recordurilor încă nu există, dar pentru VVP sigur se va crea. Care ar fi motivaţia? Păi s-o luăm într-o ordine exact aleatoare:

  • Dosarul mentorului tău. Ataci, ca un puştan de şcoală primară, justiţia: „ba nu, ba nu că nu el a făcut. La pârât marinarul şef, dar nu el a făcut!” Dar te întreb eu, măi dragă VVP, cine-a făcut, cine l-a turnat? Ia mai uită-te prin ograda proprie! Şi, nu uita, tătuc-tu nu-i de aceeaşi părere. Aaa, că tătuc-tu a închis ochii la ce făcea mentoru-ţi în anii lui de glorie, asta e altă poveste. Dar, ca om politic, tătuc-tu, când apare în faţa microfoanelor, ştie ce are de grăit. Tu, bota-n baltă. Să te văd eu ce-i spui lui tanti Victoria acum când ţi-a trimis-o Marele Licurici pe cap. Scuze, scuze. Am uitat că pe tine, măi VVP, nu te bagă Licuriciul în seamă. Iar ai luat ţeapă. Te toarnă şi pe tine marinarul? Ha ha ha.
  • Demiterea marinarului. Măi VVP, te-a luat Doamna de Fier a Germaniei la-mpins vagoane de nu te-ai văzut. Şi toţi mai marii Europei. Ai măsluit voturi, tu şi ciracii tăi, ai încercat să modifici legea referendumului, doar, doar a-i scăpa de marinar. N-a ieşit şi tu ai picat de fazan. Era începutul unui lung şir de gafe pe care urma să le faci cu o dezinvoltură de puşti şugubăţ. De altfel, figura te trădează.
  • Marţea neagră a Parlamentului. Am uitat, nu mi-o lua în nume de rău. Ştiu, mi-am adus aminte, tu nu ştiai nimic. Te-au luat prin surprindere. Da, da, aşa-i, tu erai la Johannesburg şi te-nvârteai pe la curul lui Obama când îşi făcea poze cu gagici, poate, poate intrai şi tu în cadru cu Marele Şerif. Totuşi, ori ştiai ce face gaşca în Parlament, şi atunci ai minţit. Nimic nou, dar ăsta-i alt paragraf, ori chiar n-ai ştiut, şi atunci eşti păcăliciul USL. Se pare că e valabilă prima variantă în condiţiile în care ai fost dat în gât. Nu de marinar ci de adormit. Adormit la propriu că n-a murit. Ai vrea tu.
  • Copy/Paste. La faza asta ai picat de fraier în primul rând datorită faptului că nu ai avut bărbăţia, de unde, să recunoşti. O dădeai şi tu la-ntors. C-a fost termenul prea-n scurt, că ţi-a dat unul lucrarea să te documentezi şi tu-ai crezut că-i dactilograful şi ţi-a adus tipăritura. Găseai tu ceva. Aşa, praf în ochi, dar tot era mai bine decât s-o ţii sus şi tare că eşti original. Te-ai făcut de căcat, tu marele PM, marele conducător de Guvern. Măcar de-ai da un Copy/Paste la un model economic şi social funcţional, gen cel german. Deja-ţi cer prea mult.
  • ACN. Nu ştii ce-i aia? Îţi spun eu: Alianţa Contra Naturii. Pe înţelesul tău, USL. Bine, ştiu că e o struţo-cămilă. Ştiu că e PCR pluripartit. Dar, totuşi, măi băiatule, socialişti cu liberali şi conservatori? Ţi-a dat acceptul tătuc-tu? Ţi l-a dat că doar şi el are de scăpat de un dosar de genocid. Ştii tu, ală cu Valea Jiului. Măcar tu şi cu aliaţii puşcăriabili traduceaţi corect acronimul USL. Uniunea Samavolnicilor (încă) Liberi.
  • Nu ştiu ce nume să dau la acest paragraf. DA / NU, „To be or not to be” sau, mai pe şleau, Contractele Şpăguite Roşia Montană şi Gazele de Şest. Scuze, Şist. Am înţeles că le-ai făcut pe şest. Ştim, ne-am prins toţi. Nu puteai să ieşi la tribună şi să spui că ai pus de-o şpagă că doar nu aşa te-a învăţat mentoru-ţi. Problema e alta. Că tu ai scăpat-o-n hiperbolism eminescian, în demiurgicul zburătorului de Luceafăr stelar. Alo, deşteptarea! Ce faci măi băiatule, ai luat-o pe arătură? Cum adică ca membru al Guvernului spui DA şi ca deputat spui NU. Scoală bă! Tot tu eşti, VVP! Bă, pe voi când vă angajează în una dintre cele mai importante instituţii ale statului nu vă cere fişa medicală, aşa, ca la tot omu’ la angajare. Sau ţi-ai şpăguit-o şi pe aia?

VVP, măi dragă, am obosit deja să-ţi înşir gafele. Ştii tu, cică lipsă de spaţiu (sic!). Da’ chiar n-aş avea spaţiu să mai enumăr şi restul de 1234,5 gafe pe care le-ai mai făcut. Vezi, la tine până şi numărul de gafe dă cu virgulă. Semn, bun sau rău, că mai faci, din când în când, şi jumătăţi de gafă. Cu alte cuvinte nici măcar nu eşti în stare să faci tot timpul gafe de la un capăt la altul. Până şi aici laşi jumătăţi de măsură. Probabil că le-o fi făcut doar PM-ul nu şi deputatul din tine. Cred că te-ai uitat de prea multe ori la „Face / Off”. Şi tot n-ai priceput mare lucru. Acolo chiar erau doi.

 

 

Reclame

3 gânduri despre „Micul Titulescu Marele Gafeur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s